Thursday, August 11, 2011

saya budak bergigi besi, bukan berkuku besi


besok.. semua akan berubah..
salah satu dr anggota badan aku akan dipenuhi dengan besi.. 
ya, tepat sekali. anggota badan yg aku maksudkan ialah gg..u tahu ape itu gigi?
gigi ialah sejenis makanan tradisional yang diperbuat daripada santan..(sape percaye die gile).
gigi tuh gigi lah.. anak sdare aku yg berumur 2 tahun pon tahu ape itu gigi.
perasaan bercampur baur ketika ini..
takot, ngilu, sedih, teruja,, gembire, keliru mengigil-gigil mcm pesakit aids pon ade

knape mesti takot ?
sbb perasaan cabut 4 btg gigi tuh saket weyh. pakai braces mesti lah saket jugak kan.knape u mesti tanye i takot ke x? nape x tanye, bile ronaldo nak minang i. yg tuh i ade lah jawapan nyer.

knape mesti keliru ?
aku keliru nak pakai warna braces kaler ape. kalo warna warni, mcm keling nyanyi lagu asmaradana. kalo warne kuneng mcm taik pulak. nnt x pasal2, ade org tegur. "za, ade taik di celah gigi2 ko, mungkin ko perlu menggunakan colgate total". x mahu aku jwb soalan sebegitu. kalo warna merah, mcm vampire lah pulak..mmg lah aku ni bini edward twilight tuh. tp x mahu lah kecoh2. kalo warna pink pule, nmpk mcm jambu lah pulak. muke dah lah ade misai. warne pink pulak. mcm nyah2. haish, warna hitam pokodot ade tak encik dr.?

knape mesti gembire ?
sbb doktor gigi tuh hensem. hilang rase cuak.. dah lame sebenarnye nak buat braces.. akhirnye tercapai gak. keh3

knape mesti sedih ?
i sedih sbb lepas ni i x tahu nak mkn ape? i ni dah lah kurus(bajet).. maken bertambah kurus lah i lepas ni.. i x perlu menggunakan pati halia memang mustajab pon lepas ni.tak perlu mkn jus mate dr. che rozmey yg suke pakai reben merah di leher, juge tak perlu ke london weight management ntok mengurangkan lemak di peha. urggghhh, nak gemuk kene mkn ape ye? minum gaviscon ari2 bleh jadi gemok x ah?

knape mesti malu ?
aku malu kalo lepas ni ade yg bertanye. "awak pakai dawai ape kat gigi awk tuh".. kalo ade yg tanye mcm tu, ak akan jwb" sye pakai wayar wireless, kalo pakai ni dapat internet laju bangat". jadi, jgn tanye  ok?

knape mesti teruje?
aku teruje ntok membaik pulih gigi ak yg mcm gigi kambeng ni.. jadi, aku tidak perlu lah menutup mulut ntok gelak kuat2 lepas ni.b4 ni, kalo gelak, mesti nak tutup mulut. mcm nyah kan? dah pakai braces nnt, dah bleh gelak kuat2 x? ambek gmbr pon dah bleh gelak sampai ke gusi..

knape mesti segan nak pakai braces?
air liur aku kuat meleleh..tgk baju cantek air liur melelah, dgr lawak jenaka ieda pon air liur ak bleh meleleh.. lps pakai braces mesti lg cepat meleleh kan. tiqa, kalo air liur ak meleleh. ak lap kat baju ko eyh? ko ckp ko syg aku. ni lah salah satu care ntok menujukkan rase syg u tuh..

encik dr. terime kaseh kerana bertungkus lumus membaiki gg saye..
suatu hari nanti, ak harap gigi ak mcm ni..
haish, tgn dah mengigil-gigil nak sambung menulis. tp tgn dah terketar-ketar ni.. ckop sampai di sini saje ye..
wish me luck ntok besok. grrrrrrr.. coca cola

5 comments:

Lucifer said...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...

sabarlah wahai hati...


no words that I could say than this.

za said...

terima kaseh....

terima kaseh....

terima kaseh....

terima kaseh....

terima kaseh....

no words that I could say than this

cryclown said...

hati hati bersabarlah
hati, hati bersabarlah
hati hati, bersabarlah
bersabarlah hati hati
bersabarlah hati, hati

hati! hati! bersabarlah waktu berbuka akan tiba

HEROICzero said...

biasa la tu bulan puasa memang masa terasa lama .

sabar ....


=D

za said...

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...