Friday, February 11, 2011

kecantikan yang paling saya inginkan adalah kecantikan dari dalam

Cantik, sebuah kata yang sangat indah bagi kaum  hawa. Siapa pun akan tersipu-sipu malu bila disebut dirinya cantik.. ye dak?(baek angguk) Demi sebuah kata cantik, mereka sanggup membayar berapapun harga yang diminta. Jamu, sabun lintah, bedak sejuk berbau busuk, rawatan bahkan pembedahan yang berisiko tinggi pun mereka sanggup lakukan hanya kerana  satu misi, MENJADI WANITA TERCANTIK ALAF INI.

Di sini, penulis ingin berkongsi beberapa tips  kepada pembaca untuk menghilangkan jerawat. tidak perlu mengisi borang pendaftaran, tak perlu taip ON RINDU atau ON JERAWAT. hanya baca tips2 di bawah sahaja. berikut adalah tips2 nya, lagi mustajab dari pati halia memang mustajab.


1. makan makanan berminyak. kalau boleh minum minyak masak dua botol sehari untuk kesan yang lebih mustajab.

2. kena selalu picit jerawat. gunakan tukul besi, sudu garfu atau penunu bunsen untuk memicit jerawat..

3. basuh muke seminggu sekali. gunakan klorox untuk mendapatkan wajah yang putih. untuk mendapatkan kulit yang lembut, gebu dan bergetah pule, gunakan softlan.


4. pakai produk Dr. Rozmey. Bukan pada muke, tapi pade kucing atau binatang perliharaan.


5. jangan amalkan tidur yang cukup dan teratur. sebaik-baiknya, tidur pukul 4 pagi dan bangun semula pada jam 5 pagi. ape gune tidur banyak2, rugi mase jerk

6. pakai bedak sejuk sewaktu pergi ke kelas..


7. selepas membasuh muke, lapkan dengan kain pengelap kaki atau gune mop lantai.

8. add fesbuk aten natra. solusi pada masalah jerawat


baiklah, sampai di sini sahaja.. 7 tips saje untuk hari ini.. yg laen, cari sendiri. cakap budak degree, tak kan sume bende nak kene suap kot? keh3


akhir kata, Jerawat...saiznya kecil dan hanya mungkin mengisi satu sudut wajah yang tak sampai 20 peratus pun daripada sudut wajah, tetapi ia cukup meresahkan suatu jasad. ko tak de jerawat ape tahu?hehehe

24 comments:

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said...

haha.
xmustajab lgsong! :D

MATAHARI said...

>>_________<<

Mra Mastura said...

terus ak nak taip on jerawat bebetul

asip محمد said...

kesian kau ni za.. teruk sgt ke jerawat kau? rilek2.. jerawat tu tandanya kau masih muda dan bergetah.. percayalah.. :)

dya adriza said...

akan dibuat.. akan dibuat..

Miecyber said...

Mak aii..brutal nye kaedah nyee...
Takut I...

Kedai online penjara Rusia

IMANSHAH said...

haha i ada parut jerawat..lagi haru

JIJI YU said...

aku mmg tak memahami golongan berjerawat..ahaha

za petrelli said...

nik iman, belum cube belum tau,, cubelah dulu. kite tgk hasilnye.

matahari: =)

mj, taip on jerawat send ke no. sendiri

asip, masaklahnye bukan jerawat.. tapi ia parut. parut di hati mase sembuhkan, parut di wajah, bio oil pon tak mampu

dya, bagos2

mie, cubelah dulu. keh3

HEROICzero said...

ni mcm nak membunuh da neh!

Robot | Sakti said...

ni tips kelentong ni.

kelentong budak-budak boleh lah.

:P

za petrelli said...

imanshah, parut i jenis parut tegar. lagi rare.

jiji yu, golongan berjerawat mmg sukar difahami

heoic, ya. membunuh jerawat dari membiak

robot sakti.. ni nak kelentong golongan2 robot jerk

e-hair said...

npe nme raihan kt part tdo..?? bkn ke die tu pakar rwtn Lipas Tnh tok buang jerwt...hue2

nub said...

hahahah..adoi..jerawat loqlaqq!!

Miss El said...

hau hau hau. tang pakai produk dr. rozmey tu mmg tak bleh blah la. hahaha.
btw, lame za tak update ;p

NOOR FATIN said...

mana bleh picit jerawat guna penunu bunsen! hahaha

DuniakuAbstrak said...

terima kasih sekarang wajah saya berseri-seri tanpa jerawat seteLah mengamaLkan tips-tips cik zaza ni..kah3

Amni said...

balik2 dr. rozmey dia.. hahahaha... ko ni kan za... ada2 je.. aku baca tips pertama pon dah tau ni ko goreng masak sampai hangus.. hahaha.. adei!

za petrelli said...

ehair. mane buleh raihan di part tido . die kan sehat (pengakuan raihan sendri)

nub, jerawat ketegak

miss el, cari ketenangan. tuh lame tak update 2.. kamu peminat setia dr. rozmey kan.

fatin, boleh lah.. pikir la. dah besar kan. keh3. melawak cuma

dunia, same2.. jgn lupe amalkan tips2 ni tau

amni, ak gorang sampai rentung jerk.. keh3

SyahmiFikri said...

wah2.. mmg berkesan beb!

=) motiff la nak onn jerawat!

pingu_kecik said...

kalo nk ilang jerawat, aku selalu gosok ngan krtas pasir jer! haha..

Syafiq Rosli said...

haha..cb try pki bedak sjuk agak2 ade orang lari tak..haha

Imran nyambek said...

giler cool cara nih.wow

anOOan said...

naseb baek kau bukan doktor yang rawat aku masa aku koma hari tu. kalau x.....-_____-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...