Tuesday, March 15, 2011

langit.. berhentilah menangis

petang kelmarin.. cuaca redup sayup .. langit seolah-olah mahu menangis. muncung nya panjang sedepa...merajuk dengan awan mungkin.. gua cuba angkat jari tengah ke udara (brother finger), dgn harapan mahu menghiburkan hati langit. tapi langit langsung tidak mengendahkan gua. dingin betul sikapnya hari ini. tidak seperti hari2 selalu.. 


kenapa kau wahai langit? bergundah gulana begini..ada apa yang boleh saya bantu wahai sang langit?


saya ade banyak tugasan wahai manusia. tapi saya tidak tahu bagaimana caranya membuat tugasan2 itu.. enam tugasan dalam mase satu bulan.. mane mungkinlah..


sabarlah wahai langit.. lihat sana, ade bintang2.. ade kawan2.. mohonlah pertolongan.. mungkin mereka sudi hulurkan bantuan., jangan terlalu cepat berputus asa langit..


mana saya tidak berputus asa wahai manusia. saya sudah cuba untuk 150 juta kali, tapi saya gagal untuk 151 juta kali.. sakit tau manusia.. kau tahu manusia, NO MATTER HOW HARD I TRY, I FAIL..


amboi langit.. speaking nampak. MUET band 6 erk? (gua senyum sinis) ..wahai langit.. dengar pesanku ini. IF HARD IS NOT GOOD ENOUGH, TRY HARDER LAH... tengok 2, siap update blog lagi. kemain ko eyh langit. 


ape salahnya aku update blog sekali sekala. kawan2ku bintang, bulan, MATAHARI sume sdg update blog masing2..aku pon mahu juge..kau cakap senang lah manusia. try hard konon.. kau ape tahu!! (tibe2 guruh berdentum.. langit sedang marah mungkin. lalu disuruhnya sang guruh menengking gua)


sabar langit.. sabar..kau akan temukan satu pelangi yang indah suatu hari nanti..langit, kehidupan perlukan perubahan. kau perlu berubah sang langit.. It is not easy, but it can be done kan?


.............


air mata yang ditahan sang langit akhirnya tumpah ke bumi..langit menangis tanpa henti. habis basah baju di ampaian gua.

21 comments:

DuniakuAbstrak said...

melankoLik hiperboLa menyayat hati...

apesaL kiLat tak sambar kau terus kasi rentung?

haha

za petrelli said...

kau tak kasehan kat aku.. aku punye lah doakan kesihatan ko siang malam.. kau pula, minta aku dipanah petir. hue hue hue

DuniakuAbstrak said...

aLamak sedih puLak bunyinya..

aLahai mucuk intan payung warna warni

gue gurau dong....

ok2 jom aku teman kau..

kita kena panah petir secara berduet

za petrelli said...

hahahahhahahha...gue pon gurau dong. mane mungkinlah ai marah yu..ai ingat janji kite "i jump, u jump" keh3..

tapi biar petir panah yu boleh. ai dahulukan yu dlm semue perkara. hehehe

pingu_kecik said...

haha..puitis habes!
best2..

wahai langit, janganlah kau selalu bergundah gelana kerana setiap dugaan dan cabaran yang engkau tempuhi akan ditukarkan pelangi sebagai ganti.
wakaka! xD

*arggghhh,byk assignment jugak!(T__T)

za petrelli said...

dgr tu langit.. kau bakal dapat pelangi yang indah...

cemomoi said...

harder n header dua-dua kasi cumel

MATAHARI said...

-.-'


kenapa matahari itu MATAHARI?


kenapa sedih nadanya?

za petrelli said...
This comment has been removed by the author.
za petrelli said...

cemomoi: ??? hehehe

matahari: matahari tu MATAHARI

anOOan said...

aku terbayang suara si langit itu besau dan garau.



yela. kenapa matahari itu MATAHARI?ececey.



dah dah langit. buang je ass-ai-men tu kat tong sampah. jom tido. dah lewat nih

za petrelli said...

aku tgh nak katamkan entri2 ko..keh3

HEROICzero said...

langit dan MATAHARI.

=)

auuu, wet!

anOOan said...

za : aku tau. aku nampak sebulan punya entry kau katam. terharu. nasib dalam sebulan ni kau up 2 je entry. kalau x pecah jugak perut aku dibuat kau. lulz

za petrelli said...

heroic, dgr kate ko dah jadi warga sakastik. auuuuuu

ann, enti yg best.. haruslah dikatam. ak bz, satu bulan up 2 entry ckuplah kan. keh3

HEROICzero said...

sakastik? apa tu?

lalalala~

MATAHARI said...

aku tak faham. kenapa matahari tu MATAHARI.


ce cite ce cite

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said...

haha :D
sedia kan payung sebelum hujan
angkat kain cepat2!!

MATAHARI said...

Kami daripada.....
Universiti Malaya (UM), Kuala Lumpur
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor
Universiti Putra Malaysia (UPM), Selangor
Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang
Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor
Universiti Malaysia Pahang (UMP), Pahang (dulu KUKTEM)
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kuala Lumpur
Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah
Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Sarawak
Universiti Malaysia Sabah (UMS), Sabah
Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Perak
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Negeri Sembilan (dulu KUIM)
Universiti Teknologi MARA (UiTM), Selangor
Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Terengganu (dulu KUSTEM)
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Johor (dulu KUiTTHO)
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM), Melaka (dulu KUTKM)
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Perlis (dulu KUKUM)
Universiti Darul Iman Malaysia (UDM), Terengganu (Kini UniSZA)
Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kelantan
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Kuala Lumpur (dulu ATMA)

Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu

Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM)
Kolej Matrikulasi Perlis
Kolej Matrikulasi Kedah
Kolej Matrikulasi Perak
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kolej Matrikulasi Melaka
Kolej Matrikulasi Johor
Kolej Matrikulasi Pahang
Kolej Matrikulasi Labuan
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang

Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim
Sekolah Dato Abdul Razak
Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Sulaiman
Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Puan Muda Tengku Fauziah
Sekolah Menengah Kebangsaan Sanglang
Sekolah Menengah Kebangsaan Syed Ahmad

TADIKA Perpaduan Kampung Alor Bakong
TADIKA Kemas Taman Pelangi
TADIKA Kemas, Kampung Attaduri
TADIKA Pelita, Taman Langkap Jaya
PUSAT ASUHAN TUNAS ISLAM(PASTI)

Majlis Pewakilan Pelajar (MPP)
Ketua Pengawas
Ketua Pengawas Pusat sumber
Ketua Kelas
Penolong Kelas
AJK Kelas
Ahli Surau Sekolah (ASS)
dan
semua Pelajar – pelajar …………………....
MENYUKAI ENTRI anda!!!!
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´¶¶´

bukan penggoda said...

hahahaha. bengong lah kau ni za.

hiro said...

keh keh keh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...